Cursussen

Babymassage

Veilig negen maanden in de baarmoeder gewiegd en gevoed worden is een hele ervaring. Maar dan komt het moment dat een nieuw leven start, alles is niet meer vanzelfsprekend aanwezig; moeder en kind zullen nu samen verder moeten. Maar hoe zal dat gaan? Er gebeurt zoveel en… begrijpen we elkaar wel voldoende?

Babymassage is een bijzondere manier waardoor moeder en kind elkaar leren kennen. Er is nog geen taal, maar wel ‘lichaamstaal’. In de eerste negen maanden is dit de enige taal die de baby spreekt.
De Shantala-massage speelt daar op in, want met de Shantala-massage, die eenvoudig te leren is, activeer je zowel je eigen zintuigen als die van je baby, waardoor je intuïtief aanvoelt wat goed is voor je baby.
Door de babymassage slapen baby’s regelmatiger, krijgen ze een betere spijsvertering en een groter besef van geborgenheid. Ze accepteren zichzelf gevoelsmatig gemakkelijker.

De cursus babymassage van HappyBabies in Veldhoven

In een gezellige, warme en comfortabele kamer wordt de babymassage gegeven. (zie onder Shantala – babymassage: hoe gaat het in zijn werk en kijk op de foto’s ).
Je hoeft geen matrasje mee te nemen. Ook voor de babymassage-olie wordt gezorgd.

Het is als een heerlijke ochtend/middag uit, of zelfs begin van een avond.
Het is heerlijk ontspannend zowel voor de moeder/vader als de baby.

De cursus babymassage bestaat gemiddeld uit 5 bijeenkomsten van 2 uur en is bedoeld voor ouders/verzorgers van baby’s van ongeveer 6 weken tot 9 maanden oud.

Iedere les verloopt min of meer volgens een vast patroon:

  • – het aanleren van de babymassage,
  • – behandeling van een thema
  • – het uitwisselen van ervaringen tijdens de koffie/thee.

Na afloop van iedere les krijg je de thema’s uitgewerkt op papier mee naar huis, om het nog eens rustig na te kunnen lezen. De eerste les krijg je een mapje waarin je alle thema’s kunt bewaren. Tijdens de lessen worden foto’s gemaakt (als jij dit wilt) en deze worden je later digitaal toegestuurd. Leuk als herinnering in je baby-boek!

Het groepje dat de babymassage volgt is niet groter dan 3 moeders/vaders met hun baby. Er is dus voldoende ruimte voor individuele aandacht of extra begeleiding als het allemaal niet vanzelf gaat…

Veel moeders vinden het ook fijn om de babymassage individueel te volgen. Dat is ook een mogelijkheid, waarbij er nog wat meer tijd en ruimte is voor begeleiding van moeder en baby.

Tarieven

De cursus babymassage in groepsverband kost:
4 of 5 lessen (afhankelijk van groepsgrootte) € 95

De cursussen gaan op diverse momenten door het jaar heen van start.
Bel of mail en we kunnen iets afspreken.

Iets over mijzelf, Cocky Splinter

In 2004 ben ik geslaagd voor de opleiding Shantala Babymassage en ben lid van de vakgroep.
Daarna heb ik de aanvullende cursussen gevolgd zoals, Volwassenmassage, Spelen en Masseren met peuters, Inbakeren, Draagdoeken, ervaring met adoptie kinderen (allen Shantala), Begeleiding kinderdagverblijven m.b.t. babymassage.

Naast Shantala heb ik de volgende certificaten:

  • Creatieve en Spirituele praktijkopleiding Coaching
  • Aromatherapie bij zwangerschap, baby’s en kinderen
  • Bloesemtherapie volgens dr.Bach
  • Klassieke Oosterse Massage
  • Ik ben ook Doula (zie site Duedate )

end